توسعه زیست بوم کارآفرینی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی (کاربردی)

نویسندگان

1 گروه کارآفرینی، دانشکده اقتصاد و کار آفرینی، دانشگاه رازی،کرمانشاه، ایران

2 گروه مدیریت و کارآفرینی دانشگاه رازی

3 گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشگاه رازی

10.48301/kssa.2024.403938.2612

چکیده

این مطالعه با هدف مفهوم پردازی توسعه زیست‌بوم کارآفرینی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی انجام شد. پژوهش حاضر از نظر هدف در حیطه تحقیقات توسعه‌ای-کاربردی و بر اساس ماهیت و روش، یک پژوهش با رویکرد کیفی است. در این مطالعه، 17 نفر از اساتید کارآفرینی در سراسر کشور مورد مصاحبه قرار گرفتند. در این بخش افراد براساس روش هدفمند معیاری انتخاب شدند و افرادی مورد مصاحبه قرار گرفتند که حدأقل 10 سال در این زمینه سابقه داشتند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات این افراد از تحلیل مضمون با کمک نرم افزار MAXQDA استفاده شد. ابتدا سخنان این افراد استخراج شد، کدگذاری شد و مضامین استخراج شدند. در این مطالعه 45 کد و 8 مقوله (بعد) به‌عنوان عوامل توسعه‌ی زیست‌بوم کارآفرینی دانشگاهی شناخته شدند، که این مقوله‌ها شامل حمایت و پشتیبانی، منابع مالی، آموزش و همکاری، بهبود پژوهش و توسعه، تعاملات اجتماعی، قوانین و مقررات، جوان‌گرایی و توجه به تخصص‌ها و توسعه و زیرساخت بودند. در مجموع، برای توسعه‌ی زیست‌بوم کارآفرینی دانشگاهی باید توجه ویژه‌ای به ابعاد حمایت و پشتیبانی، منابع مالی، آموزش و همکاری، بهبود پژوهش و توسعه، تعاملات اجتماعی، قوانین و مقررات، جوان‌گرایی و توجه به تخصص‌ها و توسعه و زیرساخت شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The development an entrepreneurial ecosystem in universities and higher education centers

نویسندگان [English]

  • Meisam KHodadousti 1
  • nader naderi 2
  • bijan rezaee 3
1 Department of Entrepreneurship, Faculty of Economics Entrepreneurship, Razi University, Kermanshah, Iran
2 Razi University
3 Razi University
چکیده [English]

This study aimed to Conceptualize the development ecosystem of entrepreneurship in universities and higher education centers. This is a quanlititive approach based on the purpose of developmental-applied research. In this study, 17 entrepreneurship professors across the country were interviewed. In this section, people were selected based on the purposeful method of criteria, and people who had at least 10 years of experience in this field were interviewed. To analyze the information of these people, thematic analysis was used with the help of MAXQDA software. First, the interviews of these people were extracted, coded and themes were extracted. In this study, 45 codes and 8 categories (dimensional) were identified as factors for the development of academic entrepreneurship ecosystem, which included support and support, financial resources, education and cooperation, improvement of research and development, social interactions, laws and regulations, youthfulness and attention to specialties and development and infrastucture. In general, in order to develop the biodiversity of academic entrepreneurship, special attention should be paid to the dimensions of support and support, financial resources, education and cooperation, improvement of research and development, social interactions, laws and regulations, youthfulness and attention to specialties and development and infrastucture.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Ecosystem
  • Entrepreneurship
  • Research and development
  • Social interactions
  • Universities

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 18 فروردین 1403
  • تاریخ دریافت: 13 تیر 1402
  • تاریخ بازنگری: 08 اسفند 1402
  • تاریخ پذیرش: 17 فروردین 1403