TY - JOUR ID - 119206 TI - عصاره جلبک دریایی، دستاوردی برای کشاورزی ارگانیک JO - فصلنامه علمی کارافن JA - KSSA LA - fa SN - 2382-9796 AU - یعقوبی, سعیدرضا AD - استادیار، دپارتمان زراعت، دانشکده کشاورزی سمنگان، دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان شمالی، ایران. Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 17 IS - 2 SP - 23 EP - 34 KW - امنیت غذایی KW - کود KW - جلبک قهوه ای KW - محرک رشد KW - تولید DO - 10.48301/kssa.2020.119206 N2 - با توسعه جوامع بشری، ایجاد امنیت غذایی در اولویت قرار گرفته است. هر چند جامعه بشری با پیشرفت تکنولوژی و معرفی کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی توانسته باعث افزایش چشمگیر تولید غذا گردد ولی هنوز هم کیفیت غذا جزو مسائل پر اهمیت محسوب می‌شود. یک راهکار مناسب، کاربرد کودهای با منشأ آلی است. از سالیان طولانی، کشاورزان مناطق ساحلی، جلبک‌های دریایی را برای افزایش رشد گیاهان در مزارع خود استفاده می‌کردند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، برخی از گونه‌های جلبک‌های دریایی، تولید و فراوری شده‌اند و به‌صورت جداگانه یا مخلوط با سایر ترکیبات کودی، مورد استفاده تولیدکنندگان بخش کشاورزی قرار می‌گیرند. هرچند کود عصاره جلبک دریایی، عناصر غذایی ناچیزی دارد ولی به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از مواد تنظیم‌کننده رشد گیاهی به‌صورت طبیعی، به عنوان محرک رشد در بهبود و تسریع رشد و رفع عوارض حاصل از تنش‌های محیطی در گیاهان، کاربردهای فراوانی یافته است. UR - https://karafan.tvu.ac.ir/article_119206.html L1 - https://karafan.tvu.ac.ir/article_119206_c2e63a94ec26d19f60ae059edcdda6fc.pdf ER -